God fortsättning! 

När jag startade *fingers croched’ lite smått i april 2015 var det med syftet att jag kände att det var dags att göra något där jag kunde utvecklas som person och att hitta tillbaka till det jag försummat under många år – min kreativitet. Virkningen blev en stor del av det, mycket pga att den är lätt att återkomma till under korta stunder. Att starta bloggen blev ett sätt att också få skriva, något jag också alltid tyckt om.

Mitt mål har varit, förutom att skapa och lägga ut mina mönster, att försöka få dem förståeliga för alla oavsett virkkunskaper. Jag hoppas att mina bilder varit till hjälp då.

Namnet *fingers croched’ blev till genom att jag ville hitta på något vitsigt och lekte med ord fram och tillbaka, både engelska och svenska. Ja, och då blev det detta som verkar vara svåruttalat! Det är alltså en ordlek med engelskans fingers crossed (hålla tummarna) och crochet (virkning). Ni virkare förstår det ju  men andra kan tolka det som tex fingers crushed/crashed (fingerkrossare) och liknande! Nu när jag har bloggen med samma namn.se, så får det allt vara kvar.

Jag vill gärna tacka er som följer mig på Instagram, Facebook och här på bloggen! Jag uppskattar de gånger ni påpekat något mönsterfel och jag blir lika glad varje gång jag får en kommentar från er, uppmuntran och pepp eller ser något ni virkat efter mina mönster! Har du några idéer om vad du skulle vilja se på bloggen, får du gärna mejla mig på erika@fingerscroched.se eller skriva i kommentarsfältet.

Ha ett virkligt fint 2016!

 Erika 

————–

Några av mina favoriter på bloggen från året är dessa:

(Klicka på länken för att komma till mönstret)

Lilla hjärtat mössa – Fingers Croched Design

image

Brittsommarsjalen – Fingers Croched Design

image

Sköna Helena mormorsruta – Fingers Croched Design

image

Butterfly Stitch Prayer Shawl – Översättning jag gjorde från Ravelry efter Debbie Adams och NJ Sharon mönster

image

Romantisk tubhalsduk – Fingers Croched Design

image

Sonja-blomman – Fingers Croched Design

image