Jag ville pimpa en enkel mössa jag virkat med något fint och färgglatt, så därför blev det en ros med spetsiga kronblad. Tidigare har jag bara lagt märke till och själv virkat rosor med runda blad, men denna ville jag skulle vara annorlunda. Jag virkade min ros i ett lite tjockare ullgarn (som mössan) så den blev väldigt fyllig.

Varför inte använda som dekoration eller virka en hel bukett till någon du tycker om?

Virka på!

Jag lägger ner mycket kärlek på att både göra mönster och att lägga ut dem på bloggen!

Det här mönstret får varken helt eller delvis kopieras utan min tillåtelse. Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, vill jag istället gärna att du länkar eller hänvisar hit till www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster! 

Beskrivning

Virkad ros

FingersCrochedDesign

————–

Virktermer

m = maska

lm = luftmaska

sm = smygmaska

hst = halvstolpe

st = stolpe

hö = hoppa över

————–

Garn: Östlandsgarn 100 % ull, 50 gr = 100 m

Nål: 4

Start: 102 lm

Varv 1: Virka 1 hst i 3:e m från nålen, 1 hst i varje m varvet ut, vänd (101 hst)

image

Varv 2: Hö 1 m, *3 st i nästa m (där nålen visar), 3 lm, 1 sm i toppen på 3:e st, 2 st i samma m som de 3 st, hö 1 m, 1 sm*. Upprepa *-* varvet ut. Den sista sm görs i 2:a lm på hst från varv 1. Klipp av garnet, men lämna kvar en lång ände. (25 blad)

image

Montering: Rulla ihop rosen en bit i taget så att bladen hamnar på rätt ställen och sy runtom med den långa änden. Fäst ordentligt.

image

Klar!

image

Hela mössan med sin ros!

image

Ser du något fel i mönstret? Då får du gärna mejla mig på erika@fingerscroched.se, så jag kan rätta till det.