Nu så, mönstret till den rundade sjalen är färdigt!

image

image

image

Denna sjal har fått sitt namn efter min brors-/guddotter som heter just Emilia! Hon är ganska nybliven tonåring, men gillar som tur är fortfarande att kramas med mig!

image

Det har tagit sin lilla stund, eftersom sommaren inte verkar bestå av enbart lugn, ro och vila. Nej då, vi har hittat på en hel del kul på sommarlovet! Jag har dessutom kämpat med att få till sjalens ökningar och annat så bra som möjligt, vilket har resulterat i okänt antal maskor, upprepningar och även sjalar. Men ack, den som ger sig. Nu är jag nöjd i alla fall! Och…. det slutade med två rundade sjalar som inte är helt olika varandra. Jag kunde liksom bara inte bestämma vilken jag tyckte bäst om och jag hoppas kunna publicera det andra mönstret ganska snart.

Har du inte testat Scheepjes Stone Washed tidigare, så kan jag rekommendera det. Främst för sitt tjusiga vintageutseende, men även för att det är så mjukt.

image

Virka på & Lycka till!

image

Emiliasjalen

– FingersCrochedDesign –

KLICK HÄR FÖR MÖNSTER TILL EMILIASJALEN

Material

Garn: Scheepjes Stone Washed – 821 Pink Quartsize, 820 Rose Quartz, och 808 Corundum Ruby, 2 nystan av varje färg. Totalt ca 260 gr, vilket lämnar lite rester.

Virknål: 5,5 (rekommenderat till detta garn är 3-3,5)

Färdig storlek: ca 160 cm mellan ändarna, ca 60 cm rakt över mitten

image

image

image

image

image

image

image

Här nedan ser du sjalen i en andra färgställningar.

161108 Cotton Flowers färg 278

IMG_4960

Olika restgarner:

image

image

Ser du något som inte stämmer i mönstret? Då får du gärna mejla mig på erika@fingerscroched.se, så kan jag rätta till det!

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att göra mönster och lägga ut dem på bloggen! Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster!