Just nu -30 % i min Ravelry-butik, t.o.m. annandag påsk 5 april. Det rabatterade priset syns först när varan ska läggas till i varukorgen. 30 % off on Ravelry until April 5th.

Jag känner mig ganska stolt! För ett tag sedan började jag leka med ett eget mönster till en sjal och jag tycker att det blivit riktigt bra. Färgerna i sjalen påminner mig om ljung och tidig höst och därför får den heta Brittsommarsjal. Vi är ju på väg dit, men kanske får vi några fler soliga brittsommardagar…. Jag uppskattar värmen som kommer med våren och sommaren, men på något sätt är det alltid mysigt när hösten närmar sig och man förbereder med varmare kläder och tända ljus.

image

Sjalen är väldigt enkel, men söt i designen och gosig att vira om sig innan det blir alltför kyligt. Storleken efter 15 mönsterrepetitioner är 150 x 70 cm och den är lagom stor för mig att vira runt halsen eller lägga över axlarna, men går att öka/minska till den storlek man önskar ha.

image

Så här ser sjalen ut virkad med nål 4,5 i Järbo Elise (färg 69009):

image

image

Mer inspiration hittar du här.

Lycka till!

————–

Brittsommarsjal 

FingersCrochedDesign

KLICKA HÄR FÖR MÖNSTER TILL BRITTSOMMARSJALEN

Material

Garn: Enligt bilden nedan, från vänster: Falkgarns Skotte fg 440, Tanja fg 418, Skotte fg 445, Skotte fg 442, Tanja fg 062, 100 % akryl. 50 g/färg, totalt 250 gr.

Virknål: 6. Några storlekar större än rekommenderat, för att få sjalen luftigare.

Tillägg 150827: Jag har blivit uppmärksammad på att Skotte färg 440 har utgått. Tyvärr var det inget jag kände till! Jag försöker leta efter alternativ och återkommer. (Min man tycker att “det är väl bara är att ta en annan färg”! och visst kan man ha en annan färgkombination). 150828: Alternativ till Skotte 440 skulle kunna vara Svarta Fårets Freja, färg 61 eller 266, alternativt ett mer utstickande i mer gammeldagsrosa, färg 40. (Om man vill ha enbart Freja, fanns det färger liknande alla i mönstret).

image

image

image

Virka på! 

Ser du något fel i mönstret? Vänligen meddela mig i kommentarsfältet här nedan eller mejla mig: erika@fingerscroched.se.

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Jag lägger ner mycket kärlek på att både göra mönster och att lägga ut dem på bloggen! 

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, vill jag därför gärna att du länkar eller hänvisar hit till www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster!

Buy Me a Coffee