Erikasjalen…

…nej, jag hade inte bättre fantasi än att döpa den efter mig själv , men här är den i alla fall (och fort gick det!). Lik Emiliasjalen, med skillnaden att den här har större partier av luftmaskbågar. Hoppas du tycker om den!

Längst ner i inlägget hittar du fler bilder och även andra färgkombinationer. Kom ihåg att läsa igenom ”Bra att veta”- delen innan du börjar virka.

(English pattern: Erikasjalen English (version 2, Jan 2017) )translated by Willemtje Veen)
CLICK HERE FOR ERIKA SHAWL PATTERN

image

image

image

image

Virka på & Lycka till!

Erikasjalen

– FingersCrochedDesign –

KLICKA HÄR FÖR MÖNSTER TILL ERIKASJALEN

Material

Garn: Scheepjes Catona Denim fg 166 (mörk) samt 170 (ljus), 2 nystan av vardera färg samt Catona färg 391 Deep Ocean Green, 1 nystan, totalt ca 250 gr

Virknål: 4 (rekommenderad till garnet är 3)

image

image

image

image

Till sjalen nedan har jag använt tre olika färger av ett alpackagarn (vit, ljuslila och mörklila) för att bygga upp ett annat intryck…

image

image

…och till denna sjal ett självrandande soya/ullgarn. Perfekt om man inte vill fästa så många trådar! (Dessa två sjalar är prototyper och formerna stämmer därför inte helt överens med det publicerade mönstret).

IMG_0296

Ser du något som inte stämmer i mönstret? Då får du gärna kontakta mig på erika@fingerscroched.se, så kan jag rätta till det.

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att göra mönster och lägga ut dem på bloggen! Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster!