image

Jag känner mig väldigt nöjd! För det första har jag lyckats hålla mig till ett projekt och slutföra det helt och hållet och för det andra har jag fått mig en helt fantastisk väska! I mitt förra inlägg berättade jag om den bagalong jag deltagit i, anordnad av Crafternoon Treats. Garnet jag använt är Drops loves you 5 samt en turkos färg av Drops Paris, med virknål 5.

image

image

image

image

image

Jag gjorde grundväskan enligt beskrivningen men linning och foder på annat sätt samt med långa handtag eftersom jag vill kunna bära väskan “till vardags”. Originalet är gjort som en  bärbar förvaringskorg.

image

Efter sammanfogningen av alla rutor till en “låda,” virkade jag två varv fasta maskor av varje färg (fyra färger) runtom hela delen.

image

Handtagen gjorde jag lika långa som 3 x en ruta (en ruta = 27 cm). Till min väska la jag, med rosa garn, upp 142 lm och virkade 3 varv fm i varje m. Med turkos färg gjorde jag en bård längs med varje kant: 1 sm, hö 1, 3 st, hö 1, 1 sm varvet ut. Undersidan är stärkt med en remsa av fodertyget, så handtaget inte töjer sig.

image

Fodret/innerdelen består av ett stadigt bomullstyg samt ett tunnare, för att väskan inte ska vara så sladdrig och är fastsydd på maskin. Crafternoon Treats väska har ett foder som är påsytt för hand på varje ruta före sammanfogning. Jag tycker dock inte att maskinsömmar brukar synas så mycket och valde därför detta alternativ.

image

Väl färdig, blev väskan bättre än jag kunnat tänka mig! Den är rymlig, 27 x 27 cm och 30 cm på höjden.

image

image

Redo för sommaren!

image

Virka på! 

Buy Me a Coffee