image

Jag har gått med i något jätteroligt!

En förfrågan om intresse att vara med i en bagalong kom från Crafternoon Treats på Instagram och Facebook, och eftersom jag aldrig provat det så ville jag testa.

För dig som inte känner till det, ska jag förklara. Den som är skapare lägger i etapper ut instruktioner och mönster, som utgör olika delar av det som till slut ska bli en väska. Det som är så roligt är att alla deltagares delar blir så olika, då man använder olika garn och färger. Det finns andra slags “virka-med” som kallas crochetalong, där man t.ex. följer mönster till en filt.

Jag gjorde först i ordning ett färgschema, som jag har ändrat efterhand, och till slut har det blivit dessa färger:

image

Garnet jag använder är Drops loves you 5, utom till den ljusturkosa som är garnet Paris, med virknål 5. Då jag har valt ett lite tunnare garn, virkar jag två extra varv för att komma upp i rätt storlek.

Grunden till väskan är fem stycken stora mormorsrutor och det är spännande att se hur samma färgpalett kan ge så olika utseende. Det två första rutorna har jag gjort helt färdiga och jobbar nu på övriga.

image

image

image

image

Länka dig till Crafternoon Treats bagalong här, jag kan verkligen rekommendera det!

Kathryn som ordnar det här samlar också in pengar till Marie Curie Cancer Care, så om man känner för att ge ett bidrag som tack för mönstret, är det välkommet.

Virka på!

Buy Me a Coffee