Sommarlov betyder mycket virkning, eller i alla fall mer än vanligt, och idag har jag suttit till och från och virkat rutor. Inte vilka rutor som helst, utan de där rosa som varje år samlar ett gäng virkare över hela landet för att Virka rosa med We. Rutorna sätts sedan ihop till filtar som lottas ut till förmån för Cancerfonden. Anledningen till att rosa är den enda färg rutorna ska ha, är för att bröstcancer uppmärksammas extra mycket under den rosa månaden, oktober. Alla filtar ska också vara klara till dess då försäljning av lotter och utlottning sker.

Det är helt otroligt att det finns så många som vill bidra till detta projekt för att samla ihop pengar till forskning. De flesta känner någon som är drabbad av skiten, rent ut sagt, så även jag. Att virka några rosa rutor känns som ett litet sätt att göra något.

För att vara med är det bara att börja virka rutor i alla möjliga rosa nyanser! Övriga riktlinjer som finns är att de ska vara 15 x 15 cm stora, virkas med nål 3-4,5 och att garnet ska bestå av minst 50 % bomull. Mer info om projektet finns i denna Facebookgrupp och på denna sida.

Rutor jag hittills virkat:

Alla rutor är virkade med Catona och nål 3,5. Även de små restsnuttarna har kommit till användning.

Cirkelruta av restgarner, grundmönster finns här på bloggen.

Den söta rutan Cosmos av Karin Åshammar, @virklust, som finns här.

Ruta virkad i stunden, inget mönster.

Farmorsruta virkad ur huvudet, men mönster finns att söka efter på nätet.

Ett tidigare år skapade jag denna Sköna Helena-ruta till minne efter min svärmor.

image

Virka på (med rosa)!

Erika