Hej!

Oavsett om man är beredd eller inte, så är den faktiskt här – den första höstdagen!

Jag har haft fullt upp “bakom kulisserna”. Sommaren bestod av mycket familjetid. Vi var bl.a. i Stockholm, Oslo och High Chaparall och badade en del här hemma i vårt västkustska vatten. Det blev även ett resultat av Emilia- och Erikasjalarna. Att jag inte blev galen av dem…! Men till slut kunde de hänga där så härligt i äppelträdet, precis som sjalar ska göra! Det har varit roligt att få så fin respons på dem, tack för det 

image

I det sista har jag också haft fullt upp med att designa en filt till Favoritgarners Scheepjesutmaning. Det har varit väldigt roligt och jag kan här visa upp en liten tjuvtitt på hur en liten del av den kommer att se ut. Lite längre fram kommer jag att kunna visa upp hela filten, men vi får först se hur det går  Garnet jag har använt heter Scheepjes Stone Washed XL och kommer från just Favoritgarner. Det har blivit en av mina favoriter, p.g.a. att det är så mjukt, lite luddigt och har så fina vintageaktiga färger.

image

Jag kan glatt meddela, att med några dagars övertid, nåddes målet (1000 kronor) i insamlingen till Min Stora Dag genom fjärilssjalen Butterly Switch Prayer Shawl! När jag startade upp insamlingen hade jag förhoppningen att det kanske skulle vara några fler under ett helt år som ville bidra (det gör ju inget om målet spräcks). Eftersom jag sett så många sjalar ute i sociala medier, låter jag den därför vara kvar ett tag till och redovisar när insättningen är gjord. Tusen tack och kramar till er som bidragit 

———————

 Kommer ni ihåg utlottningen jag hade i samband med 1-årsfirandet?

Då fick jag en del önskemål om framtida mönster. Jag har inte glömt bort det! Allt kommer jag nog inte att kunna tillmötesgå, men jag har hela tiden funderingar på hur jag skulle kunna använda era idéer. Härnäst har jag planer på någon höstaccessoar i ett mjukt garn som heter Soft Fun, också från Scheepjes och även en inredningsdetalj (den har jag klurat på alldeles för länge). Vi får se om jag lyckas få ihop något trevligt!

Men, under tiden tänkte jag ge er lite tips på annat verk inför hösten, av sådant som redan finns publicerat i bloggen (klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg).

Vad sägs om…

Lilla hjärtat mössa

image

Vinterros mössa och vantar

image

Brittsommarsjalen

image

Stor sittkudde

image

Romantisk tubhalsduk

image

Emiliasjalen

image

Raketsockor

image

Lilla hjärtat filt

image

Lättvirkad tubhalsduk

image

Torgvantar

image

Så där, det var några tips! Hoppas du hittar något som kan vara till användning. Som vanligt gäller…

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, vill jag därför gärna att du länkar eller hänvisar hit till www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster!

 Ha en trevlig start på hösten 

Virka på!

/Erika

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Buy Me a Coffee