Ja, nu var det dags!

Jag blev till slut inspirerad av några fantastiska foton på Sophie i olika färgställningar, till att påbörja min egen Sophie’s Universe CAL. Jag tror att de flesta känner till just Sophie, men för dig som inte vet vad en CAL är, ska jag berätta. Förkortningen står för Crochet Along, ungefär Virka Med. De brukar ofta bestå av flera olika delar som släpps efter hand. På just Sophie’s Universe är alla delar redan släppta, så det är bara att virka på!

Som tur är för oss, finns alla delar översatta till svenska av Paradisfrun Anneli här!

image

Liksom många andra, var det svårt att välja färger. Så för att sätta igång tittade jag vad jag hade och valde lite efter det. Har man garn hemma, är det kanske oftast i sina favoritfärger? Jag valde ut ett flertal olika färger som ändå går i någon slags enhetlig nyans av rosa/lila och grått/svart, för att intrycket skulle bli av det lugnare slaget. Det är akrylgarner av diverse märken i liknande tjocklek och nålstorlek 4,5.

image

Hittills har jag gjort nästan alla varv på del 4 och en uppdatering får komma efterhand. Vilket mönster alltså! Efter varje varv blir jag alldeles förvånad över att det egentligen skulle gå att sluta, för att det är fint som det är…

🌸

Efter 4:e varvet:

image

🌸

Efter 10:e varvet:

image

🌸

Efter 13:e varvet:

image

🌸

Efter 21:a varvet:

image

🌸

Efter 31:a varvet:

image

🌸

Detaljer

image

…och fortsättning får följa… 💗

🌸 Virka på! 🌸