För ganska länge sedan såg jag en bild på en stor mormorsruta som jag blev så imponerad av. Den var uppbyggd av fyrdubbelt garn i flera olika färgskiftningar, så det flöt ihop. Tyvärr minns jag inte vart jag såg den, men började efter det att bygga upp en egen liknande ruta och nu har det äntligen blivit en färdig sittkudde! Jag kan tycka att ett färdigt stycke virkning kan behöva ligga och bara vara ett tag, innan den får sitt “rätta jag”. Vad tycker du?

image

Jag har använt tre trådar istället för fyra och efter hand bestämt hur det ska kombineras, så det finns inget speciellt “mönster” i det. Vissa varv har jag virkat två trådar av en färg och en av en annan och ibland använt tre helt olika nyanser. Garnet är ett bomullsgarn från Hemtex (samt ett par andra instickare jag hade liggandes) och virknål 6. Rutan består av 22 varv stolpar, samt ett avslutande varv med fasta maskor och mäter 70 x 70 cm. De sista varven är ganska tunga, men det går ändå ganska fort att virka med så tjockt garn och stor nål.

image

Baksidan är av indisk bomull och de båda styckena är ihopsydda med kaststygn i dubbelt garn genom fm-varvet. Några tofsar, i samma färgskala, i varje hörn blir som en extra piff! (Toppen att kunna använda de avklippta garnresterna).

image

image

image

Så här gjorde jag tofsarna:

image

Det blir stora F som får denna sittkudde, hoppas han får nytta av den!

image

image

image

image

Virka på! 

Buy Me a Coffee