Det är så roligt med mönster som kan användas till olika sorters garner och därmed få ett helt nytt utseende!

Den här Emiliasjalen gav jag till min moster present för ett tag sedan och den är väl värd att visas upp, tycker jag. Och moster som absolut inte ville ha några presenter uppskattade verkligen sin sjal! Mönster till sjalen hittar du här på bloggen. Den går att göra precis så stor som man önskar ha den, genom att öka enligt anvisningarna som finns i inlägget.

KLICKA HÄR FÖR MÖNSTER TILL EMILILASJALEN

Originalversionen av Emiliasjalen är virkad i ett tjockare garn, Scheepjes Stone Washed. Här har jag istället  använt den härliga ”kakan” Whirl från samma märke. Färgen heter passande nog Popin Candy (762) och  det finns också i en massa andra snygga kombinationer. Jag gillar de mjuka övergångarna som Whirl har samt att det är tvinnat och inte delar sig som en del av dessa garner lätt kan göra.

1000 meter Whirl och nålstorlek 4 gav en sjal på ca 2 meter från spets till spets och ca 1 meter på bredden. Man vill ju gärna använda alla färger!

Det är onekligen spännande och känns som en evighets väntan att få se varje ny färg växa fram, men tittar man noga så är det många, många små nyanser som växer fram pö om pö.

Ha det bra och virka på!

Erika