Du som följer mig på Instagram, har kanske sett att jag har ett ufomaraton och inte får påbörja någon ny virkning förrän jag slutfört fem påbörjade projekt. Igår kväll sög det så i starta-något-nytt–händerna… så hur kommer man runt det?

Jo, man pärlar virkningen! Det jag tycker är är tjusningen med både virkning och pärlning är alla färger och hur nyanser kan skapas med hjälp av olika färgkombinationer.

image

I ett tidigare inlägg har jag visat de pärlade mormorsrutorna, som blev flitigt använda som grytunderlägg. Både snyggt och praktiskt, men jag började fundera över hur man skulle kunna smycka sig med mormorsrutorna. Varför inte som armband?!

De stora rutorna syns på bilden här nedan. Jag förminskade mönstret, för att bredden skulle passa ett lagom tjockt armband.

image

image

image

Fyra rutor på rad verkade vara en bra storlek från början, men efter att ha strukit den första kändes den för stor för min arm.

image

Tre rutor och några extra rader blev bättre.

image

Efter strykning på båda sidor, medan pärlningen fortfarande var varm, vek jag den runtom/inuti ett armband i den form jag önskade. Sedan fick det svalna. Jag hade turen att ha ett armband i passandeform hemma, men med lite fantasi kan man lätt göra en egen form av en plastförpackning t.ex.

image

Klar!

image

image

image

image

image

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Buy Me a Coffee