Advent, ljus, pepparkakor, glögg…. 

image

Ja, snart är det dags för allt detta. Här på västkusten är det för tillfället endast snön som lyser med sin frånvaro och det skulle kunna vara några grader kallare för att kännas som lite vinter! Men förberedelserna sätter igång ändå.

Igår trotsade vi regnet, lille H och jag. Vi målade en stor gran på ett papper och pärlade små julmotiv som i slutändan ska bli en julkalender. 24 stycken ska det bli, som en och en varje decemberdag fram till jul ska sättas upp som dekoration i den målade granen. Ett litet pysseltips!

image

Jag har också gjort ett mönster på en liten mandala som jag tänker mig som glasunderlägg till glöggen. Jag hade två mål – att det skulle vara snabbvirkat samt att få små hjärtan att framträda runtom glaset. En mandala virkas på ca 15-20 minuter och hjärtanen kan man allt skönja. Jag måste nog säga att det är lättast att se hjärtanen med det röda garnet, men det blir snyggt att göra olika färgkombinationer.

image

image

Dessa blir nog en liten adventsklapp! Jag är så nöjd med de fina lapparna jag köpt av Emma genom en facebookgrupp för bara ett par kronor styck. Hon tecknar bilderna själv och det känns extra roligt att det finns med virkmotiv. Det känns roligt att kunna sätta något fint på det man ska ge bort! För att kontakta Emma, gå in på https://www.facebook.com/Albertina-567162430056109/ eller www.emmadjurstrom.se och mejla henne!

image

Virka på! 

————————–

Jag lägger ner mycket kärlek på att både göra mönster och att lägga ut dem på bloggen! 

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, vill jag därför gärna att du länkar eller hänvisar hit till www.fingerscroched.se! Det är också roligt om du taggar dem med #fingerscroched, så även jag kan få ta del av ditt alster!

—————————-

Beskrivning glasunderlägg/mandala

– FingersCrochedDesign –

image

——

Garn: Tjockt bomullsgarn. Jag har använt Drops Loves You 5, svart, ljusgrå, röd (jämförbart med tex Paris)

Nål: 5

Storlek: 9 cm i diameter

Virktermer i beskrivningen

m = maska

lm = luftmaska

sm = smygmaska

fm = fast maska

st = stolpe

lmb = luftmaskbåge

stgr = stolpgrupp

——

Start: 4 lm, slut till en ring med 1 sm

Varv 1: 3 lm (=första st), 11 st runt ringen, slut med 1 sm i 3:e lm (12 m)

image

Byt färg.

Varv 2: 3 lm (=första st) i valfri m, 1 st i samma m, 2 st i varje m varvet runt, slut med 1 sm i 3:e lm (24 m)

image

Byt färg.

Varv 3: 4 lm (=första st + 1 lm) mellan två stgr, 1 st i samma utrymme, *1 st, 1 lm, 1 st* mellan alla stgr varvet runt, slut med 1 sm i 3:e lm (observera att det är m nr 3/4) (36 m)

image

Byt färg.

Varv 4: 1 lm (=första st) mellan två ”V”, *3 st i nästa 1-lmb, 1 fm mellan nästa två ”V”*, upprepa *-* varvet runt, slut med 1 sm i första m, fäst tråden.

image

Klar!

image

image

 Lycka till! 

Ser du något fel i mönstret? Vänligen mejla mig på erika@fingerscroched.se