Hej!

Som jag skrivit om tidigare, har jag designat en filt till Scheepjesutmaningen som anordnats av Favoritgarner.

(Mönster finns här och garnkit här hos Favoritgarner.se)

Nu finns alla 20 finalistbidrag ute på deras Facebooksida! Gå in där och titta på allt underbart skapande i olika former och rösta på din favorit. Alla som dessutom gillar sidan och delar inlägget, är med och tävlar om ett presentkort på 300 kronor att välja och vraka för i webshoppen. Omröstningen är igång t.o.m. den 22 september kl 12. Om du tycker om min filt ”Höstaster”, får du gärna lägga en röst på den 

image

Filten känns som en riktig höstfilt och påminner både några IG-vänner och mig om just aster, så ”Höstaster” måste väl vara ett bra namn på den!? Tack Karin och Gunilla!

image

image

image

Jag ska berätta mer om filten…

Den är virkad av 35 nystan Scheepjes Stone Washed XL (70% bomull, 30 % akryl), i följande sju färger:

842 – Smokey Quartz
843 – Black Onyx
854 – Crystal Quartz
848 – Corundum Ruby
850 – Garnet
851 – Deep Amethyst
860 – Rose Quartz

Basen består av 24 blomrutor och runtom dem en bred kant. Blomman i rutan ligger ovanpå själva rutan, men är sedan fastvirkad ute i spetsarna.

image

Det finns några detaljer på filten som jag tycker extra mycket om:

…blommorna i 3D-effekt…

image

….hjärtanen som bildas mellan blombladen och reliefmaskorna…

image

…och hörnen!

image

Någon undrade hur jag tänker när jag skapar något, hur jag kommer på något. Och… sanningen är den att jag inte tänker så mycket alls utan färgerna ”kommer till mig” och jag låter bara virknålen gå. Skissande är inget för mig, eftersom jag tecknar ganska uselt… Men virka, det kan jag! Och under tiden jag skapar ett mönster, finns det i minnet och händerna.

Som sagt, gå gärna in och rösta! Om du är sugen på att virka ”Höstaster” kommer mönstret senare vara tillgängligt i Favoritgarners mönsterbank.

Bilderna är tagna en härlig septemberkväll vid vårt västkustska vatten! Gässen flög förbi och vattnet bubblade av fiskstim. Tänk att jag har turen att bo 10 minuters cykeltur från detta fantastiska…

image

image

Virkliga hälsningar,

Erika

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!