Dags för Våraster att komma ut i solskenet!

I höstas började jag kika på en ny färgsammansättning till en kudde av mönstret till Höstasterfilten. Jag började också virka på den redan då, men efter ett tag hamnade den i dvala (varför blir det ofta så?). I vilket fall så plockade jag fram virkningen igen och har nu färdigställt den. Riktigt härliga färger tycker jag det är!

Stone washed XL, har kommit att bli en av mina absoluta garnfavoriter. Inte bara för att det är så mjukt utan även för dess speciella färgsättning. Jag är också ett stort fan av lite tjockare garner, så man snabbt ser resultat!

Följande färger och antal nystan har jag använt till kudden (inom parentes till en filt):

3 st mörkgrå Smokey Quartz 842 (8 st)

2 st naturvita Moon Stone fg 841(13 st)

1 st ljusgrå Crystal Quartz fg 854 (2 st)

1 st ljusgrön New Jade fg 859 (3 st)

1 st grön Canada Jade fg 846 (3 st)

1 st ljusturkos Amazonite fg 853 (3 st)

1 st turkos Green Agate fg 855 (3 st)

Nålstorlek: 5 mm

Mönster finns här: HÖSTASTER FILT

Av blombladen och reliefstolparna bildas subtila mönster över hela stycket. Ser du hjärtat?

Du som känner till mig, vet vid det här laget säkert att jag oftast syr på en enkel baksida i textil med hjälp av symaskinen, så även på denna kudde. Storleken på den färdiga kudden är ca 58×58 cm, en rejäl bit alltså!

Jag har sett flera Höstasterfiltar därute i virkvärlden och det känns helt fantastiskt att så många virkar ett så omfattande arbete efter mitt mönster!

Om du vill använda Vårasterfärgerna till att göra en filt står antal nystan i parentes i garnlistan ovan. Eftersom kudden är gjord i liten skala, har jag gjort två collage på hur rutorna skulle kunna se ut som filt. På det första collaget är rutorna placerade som på originalfilten. Det andra collaget är en variant och olika kombinationer går ju att göra i det oändliga.

Kantdetaljerna får läggas till i fantasin, men kanske minns du hur Höstaster ser ut?

Njut av den kommande våren och virka på!

Erika

Buy Me a Coffee