Plötsligt händer det! 

Det började med att jag fick en obotlig känsla av att vilja använda upp mina restgarner på att virka en massa cirkelrutor och snart var det en hel hög av dem. Då kom idén om att göra en hel filt och konstigt nog höll jag mig till enbart den under hela processen (ja, det var det som var ofattbart)! Det var så många olika färgkombinationer att skapa att det var nog med variation kanske… Och rejält färgglad blev den.

image

image

En fråga man kan ställa sig är ju vad som egentligen räknas som restgarner. Det verkar vara väldigt olika och åsikter om det som jag snappat upp är t.ex.

Små snuttar som blivit över på ett nystan

Det garn som blir över efter ett projekt (d.v.s. en snutt eller t.o.m. flera nystan)

Det som inte räckt till ett helt projekt, utan fått repas upp

Allt som är öppnat och använt av

Allt man inte använder just nu!

————–

Ja, men vilken tur! På de premisserna räckte det ju till en hel filt 

image

Det är kanske inte det finaste utförandet på en virkning jag gjort, fast jag gillar den ändå! Mönster till cirkelrutan finns i länken här nedan, men det finns inget helt mönster till filten eftersom den bara “kom till”. Däremot kommer här en kort beskrivning på hur jag gick tillväga.

————–

Jag använde akrylgarner av olika märken och tjocklekar med nålstorlek 6. De tunnare garnerna lade jag dubbelt.

Cirkelrutan är densamma som jag gjorde till den Soliga cirkelväskan, men med tjockare garn blev dessa betydligt större, 17 x 17 cm.

Hela 32 rutor syddes ihop diagonalt genom båda maskbågarna. Jag älskar det lilla mönstret som framträder där hörnen möts.

image

image

Kanten freestylade jag fram och för att få en mjukare rundning i “dalarna” virkade jag som en kil mellan dem och därefter vågmönster runtom hela filten, vilket gjorde att formen blev lite rolig och annorlunda.

image

image

image

 image

Önskar dig sköna soldagar!

image

 Virka på! 

/Erika

Följ FingersCroched på Instagram och Facebook!

Buy Me a Coffee