Här har du en lycklig virkerska!

Har du sett den där skylten som far runt i sociala medier?

Money can’t buy happiness,

but it can buy yarn,

which is kind of the same thing

Japp, garn ger en mycket glädje och lycka… Jag fick förmånen att vara en av de som får prova garner från det holländska märket Scheepjes. Det kunde jag bara inte tacka nej till! Garnerna lanseras nu i Sverige genom webbshoppen  Favoritgarner som slår upp portarna den 8 april.

image

Så, hem har nu kommit en hel kartong med 25-gramsnystan av det underbara bomullsgarnet Catona, vilket finns i 81 nyanser.

image

image

De många olika färgerna som finns att välja mellan är en stor fördel med just detta garn. Något av det bästa jag vet med virkningen är själva uppbyggnaden av nyanser och färgkombinationer. Så många nyanser skapar ännu fler möjligheter.

image

Catona är väldigt mjukt och i och med att det är merceriserat så har det en fin glans, och… tada… det delar sig inte! (Nu tänker jag att någon undrar vilket annat garn det skulle kunna gå att jämföra med och då svarar jag Catania, med skillnaden att Catona inte är lika stelt – en stor fördel enligt mig).

image

Nej, avsaknad av planer för vad som kommer att bli till av Catonagarnet finns inte! Ett litet smakprov är denna skapelse i vårfärger som jag jobbar på. Mönstret kommer att finnas tillgängligt här på bloggen den 8 april, så håll utkik.

image

Förutom bomullsgarnet kom också några andra spännande prover med, mer om dem i ett senare inlägg.

Virka på!

image

Följ Fingers Croched på Instagram och Facebook!