Häromdagen kom posten och levererade ett glatt paket till mig med nya härliga garner! Inte dumt alls, så jag tänkte ge en liten recension efter att ha satt nålen i dem båda, det ena dock mer än det andra.

Jag hade hört talas om Scheepjes Eliza och dess mjukhet, men jag kunde faktiskt inte för allt i världen tänka mig att det skulle vara så mjukt.

100 % polyester får mig att tänka på ett av de billigare granen från en stor varuhuskedja och det tycker jag inte särskilt inte mycket om. Men tji fick jag! Det var så mysigt att jag faktiskt virkade upp tre hela 100-gramsnystan under helgen. Tyvärr var ransonen slut innan projektet var färdigt, så det blir att vänta lite på fortsättningen.

Färgnummer från vänster: 207, 212, 233.

Något riktigt sött i klädväg blir det blir det av de här rosa nyanserna. Mönstret jag använder är detsamma som till den ”Smarta halsduken”. Jag blev så förtjust i garnet att jag beställde flera olika färger till. Eliza finns i hela 36 färger, några flerfärgade och ännu fler enfärgade som går att mixa och matcha efter smak. Det ”knepiga” med detta garn är att det är ungefär lika många meter/gr som Catona (nål 3), men rekommenderad nålstorlek är 5. Det gillar jag, det ska helst gå undan! Jag använde dock nål 4,5, vilket passar bra till det projekt jag startat upp.

Närbild på fluffiga Eliza

Den snälla postmannen kom också med det gradienta garnet Whirl, även det av märket Scheepjes. Dessa smarriga nystan är ju väldigt populära och det finns en uppsjö av producenter. De består oftast av tre-fyra trådar som byts ut en och en under vägen för att byta nyans. Om man tycker att de delar sig och blir jobbigt att hålla reda på trådarna, så är Whirl ett garn att prova eftersom trådarna är tvinnade. Detta finns i 12 olika färgkombinationer. Jag är mest förtjust i de kakor som går från en färg till en annan i nyanser, men jag tänkte utmana mig själv genom att att testa ett som har flera olika färger. Jag har en plan för det, men det blir ingen sjal den här gången… Jag har kommit in i något ”klädflow” och tänkte att det här garnet i 60 % bomull och 40 % akryl blir perfekt för något sommarlätt att ha på kroppen. En liten start finns redan och jag använder nålstorlek 3.

Färgnummer uppifrån: 753, 762.

 Vi får se vad det blir av det, så fortsättning följer!

Båda garnerna finns hos Favoritgarner.se, om du blir sugen på att testa dem.

Virkliga häslningar 

Erika